Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2008 16:35 - плутонов вторник в лилав салон...
Автор: taraorasi Категория: Изкуство   
Прочетен: 2168 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.06.2008 23:01


макар и в последния момент:), бих искала да анонсирам едно събитие за тази вечер
в ЛИЛАВИЯ САЛОН на ЧЕШКИ ЦЕНТЪР
/ул. Раковски 100/ - 18,30 часа

...то е за всеки от вас, който не е успял да чуе последния ни радио проект - ПЛУТОН, чиято премиера беше в българско национално радио на 27 януари тази година, както и за всички, които биха искали да чуят пиесата отново, в нова среда...

за повече информация - тук:

http://www.ceskicentar.cz/bg/programme_june.php?anchor=1?

заповядайте, ще се радвам да ви видя!

ТЕАТРАЛНА КОМПАНИЯ МОМО
10.06.08 / 18.30 ч.
“АЛТЕРА” ПРЕДСТАВЯ......
Чешки културен център

Представяне на радио пиеса по романа "*.log" на Райна Маркова

"Този град е град на кучета. Кучетата и ченгетата си приличат. Сближава ги непоносимостта към тайните. ТЕ искат реките на времето да спрат. Паметта да изчезне. Следите да изчезнат. Историята да изчезне, да се превърне в новини. Връзките между нещата да изчезнат. Шшшт, тихо. Реките са спрели да текат. Никой освен нас не вижда това. Никой освен нас не вижда, че се опитват да потекат отново ? Отвесно. Ние също се опитваме да поемем отвесно, но тихо! Страшно ще е ако ни последват и в отвъдното. Кучета в отвъдното! На хоризонталата на земния път нека останат само обувките ни. (Чувал ли си за Долината на обувките?) Кучетата душат из нея, но попадат единствено на собствените си следи, вирят в недоумение носове и вият."

Пиесата "Плутон" е първи опит на Райна Маркова в радиодраматургията. Тези, които са чели последния й роман "*.log", несъмнено ще разпознаят сюжети и мотиви, но ще забележат че частиците на пъзела са сглобени наново и по доста различен начин, без да губят принадлежността си към нейния особен и малко смущаващ свят. Свят, в който реките текат нагоре, а пианата са от мека розова плът.
"Плутон" е амбициозен и отчасти експериментален проект на редакция "Радиотеатър", който ще ви срещне с още три дебюта - първи опит в радиоформата на младия театрален режисьор Веселин Димов, оригинална музика на Тодор Стоянов (от Ambient Anarchist) и първо участие в радиото за Теодора Динева - в главната роля. Впрочем, това важи за всеки от изпълнителите, повечето от които не са професионални актьори.
Светът на Райна Маркова или ще ви завладее, или ще ви стресне, но не вярвам да ви остави равнодушни. Единственият начин да разберете е да чуете радио пиесата "Плутон".

"ПЛУТОН"
автор: Райна Маркова
редактор: Ина Вълчанова
в ролите: Теодора Динева, Борис Георгиев, Цветелина Стоянова - Цвъ, Владимира Владова, Игнат Димитров, Стефан Христов, Александър Даниел, Елена Церовска, Илиян Ружин, Райна Маркова и Веселин Димов.
студиен екип: Петя Петрова, Румен Тодоров и Димитър Василев
звукови ефекти: Силвия Гочева
музика: Тодор Стоянов
режисьор: Веселин Димов




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: taraorasi
Категория: Изкуство
Прочетен: 41936
Постинги: 17
Коментари: 18
Гласове: 201
Архив